Whatsapp
For a fair and healthy living!

Zuidvruchten

Hier kunt u meer informatie vinden over onze zuidvruchten. Klik op een van de noten voor een uitgebreide beschrijving over de origine, toepassing en voedingswaarden.

Abrikozen
Meer informatie
Gojibessen
Chinezen zijn naast de grootste exporteur ook degene die de bes het meest consumeert. Chinezen gebruiken de bes voor allerlei verschillende toepassingen.
Meer informatie
Cranberry’s
Cranberries werken verlichtend bij een blaasontsteking en zijn een goed middel om een blaasontsteking te voorkomen.
Meer informatie
Moerbeibessen
Moerbeibessen zijn niet de bekendste bessen, maar zijn de laatste jaren wel populairder geworden. Gezien de smaak lijken ze op rozijnen echter zijn ze knapperiger en dus hebben ze een betere bite vergeleken met rozijnen.
Meer informatie
Dadels
Dadels worden ook in West-Europa steeds populairder. Ze worden tegenwoordig in de industrie vaak gebruikt als vervanger van suiker omdat de dadel veel gezonder is.
Meer informatie
Pruimen
Na het drogen van de pruimen worden ze vaak ontpit. Ze worden voor diverse doeleinden gebruikt, maar worden over het algemeen als tussendoortje genuttigd of er wordt ook vaak sap van gemaakt.
Meer informatie
Kokos
Wanneer de vrucht open wordt gemaakt ziet men een soort melk tevoorschijn, de zogenoemde kokosmelk. Overigens ziet het er eerder uit als water.
Meer informatie
Rozijnen
Rozijnen zijn misschien wel de bekendste zuidvruchten. Ze worden in alle soorten bedrijfstakken veelvuldig gebruikt. Zo zitten ze vaak door verschillende notenmixen en zijn ze ook in de bakkerij industrie niet weg te denken.
Meer informatie
Vijgen
Er zijn meerdere soorten vijgen, echter de meest bekende zijn de Lerida’s en Naturals. Vijgen worden tegenwoordig veel gedroogd gegeten door mensen die er een gezond voedingspatroon op naleven,.
Meer informatie