Whatsapp
For a fair and healthy living!

Pitten & Zaden

Hier kunt u meer informatie vinden over onze pitten en zaden. Klik op een van de noten voor een uitgebreide beschrijving over de origine, toepassing en voedingswaarden.

Chiazaad
Sinds een enkele jaren is de consument ook bekend geraakt en daarmee met de gezonde eigenschappen die dit zaad heeft. Tegenwoordig dient chiazaad als ingredient in de yoghurt, vruchtsappen of smoothies.
Meer informatie
Hennepzaad
De hennepzaadjes bevatten veel vezels en eiwitten en passen uitstekend in een gezond voedingspatroon. De zaden zijn voornamelijk populair bij veganisten en vegetariƫrs.
Meer informatie
Lijnzaad
Lijnzaad wordt gebruikt om er olie uit te persen (lijnzaadolie), als veevoer maar de laatste jaren wordt het ook steeds meer gebruikt door consumenten en de bakkerij industrie.
Meer informatie
Pijnboompitten
Pijnboompitten worden toegepast in onder andere salades en verder worden ze veel in horecagelegenheden gebruikt als toevoeging op bepaalde gerechten.
Meer informatie
Pompoenpitten
Pompoenpitten zijn in de afgelopen jaren steeds bekender geworden bij mensen die een gezond voedingspatroon er op naleven.
Meer informatie
Zonnebloempitten
Zonnebloempitten worden veel gebruikt als toevoeging in de yoghurt, denk hierbij voornamelijk aan ontbijtgranen en granola.
Meer informatie