Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van vijgen

Verreweg de meeste vijgen die in Europa te verkrijgen zijn komen uit Turkije. Dit land is verreweg de grootste exporteur van deze vrucht. Daarnaast zijn er nog een aantal landen rondom de Middellandse Zee die deze vrucht exporteren. Dit zijn Griekenland en in mindere mate ook Italië.

Toepassing

Er zijn meerdere soorten vijgen, echter de meest bekende zijn de Lerida’s en Naturals. Vijgen worden tegenwoordig veel gedroogd gegeten door mensen die er een gezond voedingspatroon op naleven, ze bevatten immers veel vitaminen, mineralen en buitengewoon veel vezels. Verder worden de vruchten ook steeds meer gebruikt in diverse recepten en wordt er vijgen jam van gemaakt. Ook in de industriële verwerking is de vijg in opkomst.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Vijgen

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 269 kJ Vitamine E 0,35 mg
Energiewaarde in kcal 64 kcal Koolhydraten 64,0 g
Verzadigde vetzuren 0,00 g Natrium 10 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,00 g Calcium 162 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,00 g Fosfor 67 mg
Voedingsvezel 10 g IJzer 2,03 mg
Eiwitten 3,3 g Jodium 0,3 µg
Vitamine B1 0,05 mg Kalium 680 mg
Vitamine B2 0,05 mg Koper 0,07 mg
Vitamine B6 0,11 mg Magnesium 68 mg
Vitamine C 1,2 mg Selenium 0,6 µg
Vitamine D 0 µg Zink 0,25 mg