Verreweg de meeste vijgen die in Europa te verkrijgen zijn komen uit Turkije. Dit land is verreweg de grootste exporteur van deze vrucht. Daarnaast zijn er nog een aantal landen rondom de Middellandse Zee die deze vrucht exporteren. Dit zijn Griekenland en in mindere mate ook Italië.
Er zijn meerdere soorten vijgen, echter de meest bekende zijn de Lerida’s en Naturals. Vijgen worden tegenwoordig veel gedroogd gegeten door mensen die er een gezond voedingspatroon op naleven, ze bevatten immers veel vitaminen, mineralen en buitengewoon veel vezels. Verder worden de vruchten ook steeds meer gebruikt in diverse recepten en wordt er vijgen jam van gemaakt. Ook in de industriële verwerking is de vijg in opkomst.
Neem contact op Of stuur een Whatsapp berichtWaarden | Hoeveelheid per 100g | Waarden | Hoeveelheid per 100g |
Energiewaarde in kJ | 269 kJ | Vitamine E | 0,35 mg |
Energiewaarde in kcal | 64 kcal | Koolhydraten | 64,0 g |
Verzadigde vetzuren | 0,00 g | Natrium | 10 g |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 0,00 g | Calcium | 162 mg |
Meervoudig onverzadigde vetzuren | 0,00 g | Fosfor | 67 mg |
Voedingsvezel | 10 g | IJzer | 2,03 mg |
Eiwitten | 3,3 g | Jodium | 0,3 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg | Kalium | 680 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg | Koper | 0,07 mg |
Vitamine B6 | 0,11 mg | Magnesium | 68 mg |
Vitamine C | 1,2 mg | Selenium | 0,6 µg |
Vitamine D | 0 µg | Zink | 0,25 mg |