Rozijnen komen uit allerlei uithoeken verspreidt over de hele wereld. In Europa is het voornamelijk Griekenland dat rozijnen exporteert. Buiten Europa zijn Turkije, Chili, Argentinië, Zuid-Afrika en Amerika grote spelers op de wereldmarkt. Afhankelijk van de origine worden rozijnen vaak in de maanden maart en april geoogst alsmede in de maanden Augustus en September.
Rozijnen zijn misschien wel de bekendste zuidvruchten. Ze worden in alle soorten bedrijfstakken veelvuldig gebruikt. Zo zitten ze vaak door verschillende notenmixen en zijn ze ook in de bakkerij industrie niet weg te denken. Naast de zoete smaak zijn rozijnen ook zeker gezond. Zo zitten er veel vitamines en mineralen in die een positieve werking hebben op het darmkanaal.
Neem contact op Of stuur een Whatsapp berichtWaarden | Hoeveelheid per 100g | Waarden | Hoeveelheid per 100g |
Energiewaarde in kJ | 1264 kJ | Vitamine E | 0,12 mg |
Energiewaarde in kcal | 302 kcal | Koolhydraten | 79,5 g |
Verzadigde vetzuren | 0,15 g | Natrium | 12 g |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 0,02 g | Calcium | 53 mg |
Meervoudig onverzadigde vetzuren | 0,13 g | Fosfor | 115 mg |
Voedingsvezel | 4 g | IJzer | 1,79 mg |
Eiwitten | 3,4 g | Jodium | 2,0 µg |
Vitamine B1 | 0,01 mg | Kalium | 746 mg |
Vitamine B2 | 0,19 mg | Koper | 0,36 mg |
Vitamine B6 | 0,32 mg | Magnesium | 35 mg |
Vitamine C | 3,2 mg | Selenium | 0,7 µg |
Vitamine D | 0 µg | Zink | 0,32 mg |