Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van pruimen

Pruimen groeien op veel verschillende plaatsen in al net zo veel verschillende landen. De grootste exporteurs van deze zuidvrucht zijn de Verenigde Staten, Frankrijk en Chili. Net als vele andere noten & zuidvruchten duurt het een aantal jaar voordat de prunus vrucht zal geven. Dit gebeurt na ongeveer 5 jaar.

Toepassing

Na het drogen van de pruimen worden ze vaak ontpit. Ze worden voor diverse doeleinden gebruikt, maar worden over het algemeen als tussendoortje genuttigd of er wordt ook vaak sap van gemaakt. Naast de zoete smaak zijn pruimen ook zeker gezond. Zo zitten er veel vitamines en mineralen in die een positieve werking hebben op het darmkanaal.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Pruimen

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 235 kJ Vitamine E 0,7 mg
Energiewaarde in kcal 56 kcal Koolhydraten 64 g
Verzadigde vetzuren 0,09 g Natrium 2 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,05 g Calcium 43 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,06 g Fosfor 69 mg
Voedingsvezel 7 g IJzer 0,5 mg
Eiwitten 2,18 g Jodium 0,0 µg
Vitamine B1 0,02 mg Kalium 732 mg
Vitamine B2 0,04 mg Koper 0,06 mg
Vitamine B6 0,04 mg Magnesium 41 mg
Vitamine C 5,5 mg Selenium 0,7 µg
Vitamine D 0 µg Zink 0,02 mg