De moerbeibessen groeien in gebieden met een warm klimaat. Een groot exporteur van moerbeibessen is Turkije. Daar komen ook de meeste moerbeibessen vandaan die in Europa worden geconsumeerd. Moerbeibessen lijken enigszins op bramen en zijn rood van kleur. Echter gezien de korte houdbaarheid worden ze gedroogd en daardoor blijven ze langer houdbaar.
Moerbeibessen zijn niet de bekendste bessen, maar zijn de laatste jaren wel populairder geworden. Gezien de smaak lijken ze op rozijnen echter zijn ze knapperiger en dus hebben ze een betere bite vergeleken met rozijnen. Moerbeibessen worden vaak in een gezond dieet aanbevolen en zijn ideaal als toevoeging aan ontbijtyoghurt.
Neem contact op Of stuur een Whatsapp berichtWaarden | Hoeveelheid per 100g | Waarden | Hoeveelheid per 100g |
Energiewaarde in kJ | 1078 kJ | Vitamine E | 0,0 mg |
Energiewaarde in kcal | 258 kcal | Koolhydraten | 10 g |
Verzadigde vetzuren | 0 g | Natrium | 10 g |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 0,00 g | Calcium | 39 mg |
Meervoudig onverzadigde vetzuren | 0,2 g | Fosfor | 2 mg |
Voedingsvezel | 12,3 g | IJzer | 1,90 mg |
Eiwitten | 4,4 g | Jodium | 0,0 µg |
Vitamine B1 | 0,01 mg | Kalium | 194 mg |
Vitamine B2 | 0,01 mg | Koper | 0,01 mg |
Vitamine B6 | 0,01 mg | Magnesium | 18 mg |
Vitamine C | 36,4 mg | Selenium | 18,5 µg |
Vitamine D | 0 µg | Zink | 0,5 mg |