Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van kokos

Kokospalmen groeien in alle tropische gebieden van de aarde. Voor de grootste export landen moeten we naar Azië. Sri Lanka, de Filipijnen en Thailand zijn ’s werelds grootste exporteur van de kokos. Kokospalmen geven meerdere keren per jaar vrucht. Dit in tegenstelling tot andere noten en fruit soorten. Een rijpe kokos is groen gekleurd en wanneer je deze openmaakt komt er de welbekende kokosnoot tevoorschijn.

Toepassing

Wanneer de vrucht open wordt gemaakt ziet men een soort melk tevoorschijn, de zogenoemde kokosmelk. Overigens ziet het er eerder uit als water.

Zowel de kokosmelk alsmede het vruchtvlees uit de kokosnoot wordt in allerlei industrieën gebruikt. Tegenwoordig is ook de cosmetische industrie een groot afnemer van kokosproducten om te verwerken in producten en daarnaast gaat er ook veel naar de bakkerijen om weer te verwerken in brood en koeken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Kokos

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 235 kJ Vitamine E 0,3 mg
Energiewaarde in kcal 660 kcal Koolhydraten 24 g
Verzadigde vetzuren 57,22 g Natrium 37 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,75 g Calcium 26 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,71 g Fosfor 206 mg
Voedingsvezel 16,3 g IJzer 3,32 mg
Eiwitten 6,88 g Jodium 0,3 µg
Vitamine B1 0,02 mg Kalium 543 mg
Vitamine B2 0,01 mg Koper 0,17 mg
Vitamine B6 0,03 mg Magnesium 40 mg
Vitamine C 0,5 mg Selenium 18,5 µg
Vitamine D 0 µg Zink 0,5 mg