Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van Dadels

Dadels zijn er in veel verschillende maten en soorten. Ze groeien voornamelijk in Saoedi-Arabië, Iran, Egypte, Israël, Algerije en Tunesië. Landen die een minder belangrijke rol in de export spelen zijn Mexico, Spanje, Griekenland, Libië en Marokko. De dadels groeien in warme drogen gebieden en worden in die gebieden ook veelvuldig gebruikt bij de maaltijden en als tussendoortje.

Toepassing

Dadels worden ook in West-Europa steeds populairder. Ze worden tegenwoordig in de industrie vaak gebruikt als vervanger van suiker omdat de dadel veel gezonder is. De bekendste soort is de medjoul dadel die ook gelijk de grootste soort is. Helaas is hij wel korter houdbaar dan bijvoorbeeld de sukkari of deglet nour dadel. De oogst van dadels vinden voornamelijk in de maanden september, oktober en november plaats.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Dadels

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 269 kJ Vitamine E 0,05 mg
Energiewaarde in kcal 1181kcal Koolhydraten 75,0 g
Verzadigde vetzuren 0,03 g Natrium 2 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,04 g Calcium 39 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,02 g Fosfor 62 mg
Voedingsvezel 8 g IJzer 1,02 mg
Eiwitten 2,45 g Jodium 1,1 µg
Vitamine B1 0,05 mg Kalium 656 mg
Vitamine B2 0,10 mg Koper 0,26 mg
Vitamine B6 0,10 mg Magnesium 43 mg
Vitamine C 0,4 mg Selenium 3,0 µg
Vitamine D 0 µg Zink 0,3 mg