Dadels zijn er in veel verschillende maten en soorten. Ze groeien voornamelijk in Saoedi-Arabië, Iran, Egypte, Israël, Algerije en Tunesië. Landen die een minder belangrijke rol in de export spelen zijn Mexico, Spanje, Griekenland, Libië en Marokko. De dadels groeien in warme drogen gebieden en worden in die gebieden ook veelvuldig gebruikt bij de maaltijden en als tussendoortje.
Dadels worden ook in West-Europa steeds populairder. Ze worden tegenwoordig in de industrie vaak gebruikt als vervanger van suiker omdat de dadel veel gezonder is. De bekendste soort is de medjoul dadel die ook gelijk de grootste soort is. Helaas is hij wel korter houdbaar dan bijvoorbeeld de sukkari of deglet nour dadel. De oogst van dadels vinden voornamelijk in de maanden september, oktober en november plaats.
Neem contact op Of stuur een Whatsapp berichtWaarden | Hoeveelheid per 100g | Waarden | Hoeveelheid per 100g |
Energiewaarde in kJ | 269 kJ | Vitamine E | 0,05 mg |
Energiewaarde in kcal | 1181kcal | Koolhydraten | 75,0 g |
Verzadigde vetzuren | 0,03 g | Natrium | 2 g |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 0,04 g | Calcium | 39 mg |
Meervoudig onverzadigde vetzuren | 0,02 g | Fosfor | 62 mg |
Voedingsvezel | 8 g | IJzer | 1,02 mg |
Eiwitten | 2,45 g | Jodium | 1,1 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg | Kalium | 656 mg |
Vitamine B2 | 0,10 mg | Koper | 0,26 mg |
Vitamine B6 | 0,10 mg | Magnesium | 43 mg |
Vitamine C | 0,4 mg | Selenium | 3,0 µg |
Vitamine D | 0 µg | Zink | 0,3 mg |