Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van abrikozen

Turkije is wereldwijd gezien de grootste producent en exporteur van abrikozen, terwijl de vrucht oorspronkelijk uit China komt. Naast Turkije zijn er nog een aantal landen in het Midden-Oosten waar deze vruchten groeien, zoals Afghanistan en Iran. Een abrikozenboom geeft na ongeveer 4 a 5 jaar voor het eerst vrucht, welke rijp is in de maand juli. Dat betekent dat de oogst voornamelijk plaats vind in juli en augustus ieder jaar.

Toepassing

Gedroogde abrikozen worden voornamelijk gebruikt als tussendoortje. Het is een verantwoorde snack die rijk is aan vezels, eiwitten en vitamines. Verder kunnen ze ook als ingredient dienen in het ontbijt. Gedroogde abrikozen kunnen ook worden toegevoegd in bijvoorbeeld rijstgerechten.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Abrikozen

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 1009 kJ Vitamine E 4,33 mg
Energiewaarde in kcal 241 kcal Koolhydraten 63 g
Verzadigde vetzuren 0,02 g Natrium 10 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0,07 g Calcium 55 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 0,07 g Fosfor 71 mg
Voedingsvezel 7,0 g IJzer 2,66 mg
Eiwitten 3,4 g Jodium 0,0 µg
Vitamine B1 0,06 mg Kalium 1162 mg
Vitamine B2 0,05 mg Koper 0,07 mg
Vitamine B6 0,14 mg Magnesium 32 mg
Vitamine C 1,0 mg Selenium 2,2 µg
Vitamine D 0 µg Zink 0,2 mg