Turkije is wereldwijd gezien de grootste producent en exporteur van abrikozen, terwijl de vrucht oorspronkelijk uit China komt. Naast Turkije zijn er nog een aantal landen in het Midden-Oosten waar deze vruchten groeien, zoals Afghanistan en Iran. Een abrikozenboom geeft na ongeveer 4 a 5 jaar voor het eerst vrucht, welke rijp is in de maand juli. Dat betekent dat de oogst voornamelijk plaats vind in juli en augustus ieder jaar.
Gedroogde abrikozen worden voornamelijk gebruikt als tussendoortje. Het is een verantwoorde snack die rijk is aan vezels, eiwitten en vitamines. Verder kunnen ze ook als ingredient dienen in het ontbijt. Gedroogde abrikozen kunnen ook worden toegevoegd in bijvoorbeeld rijstgerechten.
Neem contact op Of stuur een Whatsapp berichtWaarden | Hoeveelheid per 100g | Waarden | Hoeveelheid per 100g |
Energiewaarde in kJ | 1009 kJ | Vitamine E | 4,33 mg |
Energiewaarde in kcal | 241 kcal | Koolhydraten | 63 g |
Verzadigde vetzuren | 0,02 g | Natrium | 10 g |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren | 0,07 g | Calcium | 55 mg |
Meervoudig onverzadigde vetzuren | 0,07 g | Fosfor | 71 mg |
Voedingsvezel | 7,0 g | IJzer | 2,66 mg |
Eiwitten | 3,4 g | Jodium | 0,0 µg |
Vitamine B1 | 0,06 mg | Kalium | 1162 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg | Koper | 0,07 mg |
Vitamine B6 | 0,14 mg | Magnesium | 32 mg |
Vitamine C | 1,0 mg | Selenium | 2,2 µg |
Vitamine D | 0 µg | Zink | 0,2 mg |