Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine zonnebloempitten

Zonnebloempitten hebben net als bij pompoenpitten aan populariteit gewonnen de afgelopen jaren. Zonnebloempitten zijn de zaden van de zonnebloemen. In veel landen met een warm klimaat komen velden met zonnebloemen voor. In Europa zijn dat voornamelijk de zuidelijke landen.

Toepassing

Zonnebloempitten worden veel gebruikt als toevoeging in de yoghurt, denk hierbij voornamelijk aan ontbijtgranen en granola. Verder worden ze ook toegevoegd in salades en maken ook bakkerijen dankbaar gebruik van de pitten om in het brood te verwerken. De zonnebloempitten kunnen zowel ruw gegeten als na korte verhitting.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Zonnebloempitten

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2634 kJ Vitamine E 37,4 mg
Energiewaarde in kcal 629 kcal Koolhydraten 10,5 g
Verzadigde vetzuren 5,5 g Natrium 50 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 12,5 g Calcium 90 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 34,0 g Fosfor 640 mg
Voedingsvezel 4,5 g IJzer 5,5 mg
Eiwitten 20,7 g Jodium 5,0 µg
Vitamine B1 1,8 mg Kalium 660 mg
Vitamine B2 0,18 mg Koper 2,30 mg
Vitamine B6 1,35 mg Magnesium 390 mg
Vitamine C 1,4 mg Selenium 49 µg
Vitamine D 0 µg Zink 4,2 mg

Zonnebloempitten hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen, vergelijkbaar met pompoenpitten. Deze zaden zijn de essentie van zonnebloemen en spelen een belangrijke rol in diverse culinaire toepassingen. De herkomst van zonnebloempitten is nauw verbonden met zonnige klimaten en uitgestrekte velden vol zonnebloemen. In Europa zijn met name de zuidelijke landen bekend om hun zonnebloemteelt.

Voordelen en toepassingen van zonnebloempitten

Zonnebloempitten zijn niet alleen smaakvol maar ook voedzaam en veelzijdig in gebruik. Ze hebben een breed scala aan toepassingen en bieden talloze gezondheidsvoordelen.

Een populaire manier om zonnebloempitten te consumeren, is door ze toe te voegen aan yoghurt, vooral in combinatie met ontbijtgranen en granola. Deze zaden voegen niet alleen een knapperige textuur toe, maar verrijken ook het ontbijt met essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E, magnesium en selenium.

In salades zijn zonnebloempitten geliefd vanwege hun nootachtige smaak en knapperige textuur. Ze voegen niet alleen een smakelijk element toe, maar ook een boost aan voedingswaarde.

Bakkerijen maken graag gebruik van zonnebloempitten als ingrediënt in brood en andere gebakken producten. Ze voegen niet alleen een subtiele nootsmaak toe, maar creëren ook een knapperige korst en voegen extra voedingswaarde toe aan het brood.

Zonnebloempitten kunnen zowel rauw gegeten worden als na kort roosteren, afhankelijk van uw voorkeur en culinaire behoeften.

Nutsworld: Uw betrouwbare leverancier en groothandel

Als u op zoek bent naar hoogwaardige zonnebloempitten, dan is Nutsworld uw vertrouwde partner. Nutsworld is een toonaangevende leverancier en groothandel in zonnebloempitten en andere gezonde voedingsproducten. Met jarenlange ervaring en een diepgaande toewijding aan kwaliteit, biedt Nutsworld hoogwaardige zonnebloempitten aan, zodat u kunt genieten van de talloze voordelen die deze voedzame zaden te bieden hebben.

Of u nu een consument bent die zonnebloempitten aan uw dagelijkse voeding wilt toevoegen of een bakkerij-eigenaar die op zoek is naar hoogwaardige ingrediënten, Nutsworld heeft de juiste oplossingen voor u. Kies Nutsworld als uw leverancier en ontdek de wereld van zonnebloempitten, een natuurlijke bron van smaak en gezondheid. Verrijk uw gerechten en uw leven met de hoogwaardige zonnebloempitten van Nutsworld, uw vertrouwde partner in gezonde voeding.