Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van Pompoenpitten

Net als bij de pijnboompitten is China de grootste exporteur van ter wereld. Naast China zijn er ook kleinere exporteurs voornamelijk uit Midden-Amerika en Oost-Europa. Vanzelfsprekend kunnen we stellen dat het de zaden zijn van pompoenen en boordevol mineralen zitten.

Toepassing

Pompoenpitten zijn in de afgelopen jaren steeds bekender geworden bij mensen die een gezond voedingspatroon er op naleven. Pompoenpitten worden veel gebruikt als toevoeging in de yoghurt, denk hierbij voornamelijk aan ontbijtgranen en granola. Verder worden ze ook toegevoegd in salades en maken ook bakkerijen dankbaar gebruik van de pitten om in het brood te verwerken.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Pompoenpitten

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 1448 kJ Vitamine E 2,18 mg
Energiewaarde in kcal 345 kcal Koolhydraten 7,0 g
Verzadigde vetzuren 4,0 g Natrium 10 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 18,0 g Calcium 42 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 1,5 g Fosfor 1124 mg
Voedingsvezel 8,5 g IJzer 8 mg
Eiwitten 30,3 g Jodium 0,2 µg
Vitamine B1 0,18 mg Kalium 720 mg
Vitamine B2 0,14 mg Koper 0,25 mg
Vitamine B6 0,17 mg Magnesium 535 mg
Vitamine C 1,9 mg Selenium 7 µg
Vitamine D 0 µg Zink 8 mg

Origine van pompoenpitten

Pompoenpitten, kleine krachtpatsers boordevol voedingsstoffen, hebben een wereldwijde oorsprong die verschillende continenten omvat. Net als bij pijnboompitten speelt China een prominente rol als 's werelds grootste exporteur van pompoenpitten. Daarnaast zijn er ook kleinere exporteurs, voornamelijk uit Midden-Amerika en Oost-Europa, die bijdragen aan de wereldwijde pompoenpittenmarkt. Het zal u niet verbazen dat deze zaden afkomstig zijn van pompoenen en rijk zijn aan essentiële mineralen.

Voordelen en toepassingen van pompoenpitten

Pompoenpitten hebben zich de afgelopen jaren een vaste plek verworven in het dieet van mensen die streven naar een gezonde levensstijl. Deze veelzijdige zaden hebben een scala aan toepassingen en bieden talloze voordelen voor de gezondheid.

Een populaire manier om pompoenpitten te consumeren, is door ze toe te voegen aan yoghurt, vooral bij ontbijtgranen en granola. De zaden voegen niet alleen een knapperige textuur toe aan deze gerechten, maar verrijken ze ook met voedingsstoffen zoals magnesium, zink en antioxidanten.

Pompoenpitten zijn ook geliefd in salades, waar ze een heerlijke nootachtige smaak toevoegen en extra voedingswaarde leveren.

Bakkerijen maken graag gebruik van pompoenpitten als ingrediënt in brood en andere gebakken producten. Deze zaden geven niet alleen een smakelijke twist aan brood, maar zorgen ook voor een knapperige korst en een voedzaam element.

Nutsworld: Uw betrouwbare leverancier en groothandel

Als u op zoek bent naar hoogwaardige pompoenpitten, dan is Nutsworld uw vertrouwde partner. Nutsworld is een toonaangevende leverancier en groothandel in pompoenpitten en andere gezonde voedingsproducten. Met een schat aan ervaring en een diepgewortelde toewijding aan kwaliteit, biedt Nutsworld pompoenpitten van topkwaliteit aan, zodat u kunt genieten van de vele voordelen die deze voedzame zaden te bieden hebben.

Of u nu een consument bent die pompoenpitten wil toevoegen aan uw dagelijkse voeding of een bakkerij-eigenaar die op zoek is naar hoogwaardige ingrediënten, Nutsworld heeft de juiste oplossingen voor u. Kies Nutsworld als uw leverancier en ontdek de wereld van pompoenpitten, een natuurlijke bron van gezondheid en smaak. Verrijk uw gerechten en uw leven met de hoogwaardige pompoenpitten van Nutsworld, uw vertrouwde partner in gezonde voeding.