Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van pijnboompitten

China is de grootste exporteur van pijnboompitten ter wereld. Daarnaast spelen Pakistan en Rusland ook een belangrijke rol op de wereldmarkt. In Europa vind je pijnbomen voornamelijk in de mediterrane landen als Italië, Spanje, Portugal en Griekenland.

Pijnbomen lijken het meest op een soort dennenbomen met daaraan dennenappels. In deze dennenappels zitten de pijnboompitten, de pitten zijn dus de zaden van de boom. Pijnbomen zijn bomen die honderden jaren oud kunnen worden, sommige bomen geven ook pas na soms tientallen jaren pas vrucht.

Toepassing

Pijnboompitten worden toegepast in onder andere salades en verder worden ze veel in horecagelegenheden gebruikt als toevoeging op bepaalde gerechten. Pijnboompitten kunnen ruw worden gegeten maar worden vaak ook licht geroosterd alvorens men de pitten consumeert.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Pijnboompitten

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2659 kJ Vitamine E 24 mg
Energiewaarde in kcal 635 kcal Koolhydraten 13,5 g
Verzadigde vetzuren 7,5 g Natrium 5 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19,2 g Calcium 25 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 21,7 g Fosfor 500 mg
Voedingsvezel 3,6 g IJzer 5 mg
Eiwitten 27 g Jodium 0,2 µg
Vitamine B1 0,70 mg Kalium 600 mg
Vitamine B2 0,20 mg Koper 1,20 mg
Vitamine B6 0,10 mg Magnesium 230 mg
Vitamine C 2 mg Selenium 2 µg
Vitamine D 0 µg Zink 6 mg

Pijnboompitten, kleine smaakbommetjes boordevol voedingsstoffen, hebben een wereldwijde oorsprong die diverse continenten omvat. China staat bekend als 's werelds grootste exporteur van pijnboompitten, en landen als Pakistan en Rusland spelen ook een aanzienlijke rol op de wereldmarkt. In Europa gedijen pijnbomen voornamelijk in mediterrane landen, waaronder Italië, Spanje, Portugal en Griekenland.

De pijnboom, die qua uiterlijk sterk lijkt op dennenbomen, draagt pijnappels met daarin de kostbare pijnboompitten. Deze pitten zijn eigenlijk de zaden van de pijnboom. Wat pijnbomen zo bijzonder maakt, is hun levensduur; sommige van deze bomen kunnen honderden jaren oud worden, en het kan tientallen jaren duren voordat ze vruchten beginnen af te werpen.

Voordelen en toepassingen van pijnboompitten

Pijnboompitten zijn niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam en veelzijdig in hun toepassingen. Ze zijn geliefd vanwege hun heerlijke smaak en voedingswaarde.

Pijnboompitten vinden hun weg naar een breed scala aan gerechten, waaronder salades, pasta's en sauzen. Hun milde, nootachtige smaak voegt een verrukkelijke dimensie toe aan diverse culinaire creaties.

In de horeca zijn pijnboompitten een gewilde toevoeging aan verschillende gerechten. Ze geven een subtiele crunch en rijke smaak aan maaltijden, wat bijdraagt aan een unieke gastronomische ervaring.

Hoewel pijnboompitten rauw kunnen worden gegeten, kiezen velen ervoor om ze licht te roosteren voordat ze worden geconsumeerd. Het roosteren versterkt hun smaak en geeft ze een knapperige textuur, waardoor ze nog aantrekkelijker worden.

Nutsworld: Uw betrouwbare leverancier en groothandel

Als u op zoek bent naar hoogwaardige pijnboompitten, dan is Nutsworld uw vertrouwde partner. Nutsworld is een vooraanstaande leverancier en groothandel in pijnboompitten en andere gezonde voedingsproducten. Met een schat aan ervaring en een diepgewortelde toewijding aan kwaliteit, biedt Nutsworld pijnboompitten van topkwaliteit aan, zodat u kunt genieten van de vele smaakvolle voordelen die dit voedzame superfood te bieden heeft.

Of u nu een chef-kok bent op zoek naar de perfecte ingrediënten voor uw gerechten of een consument die wil genieten van de heerlijke smaak van pijnboompitten, Nutsworld heeft de juiste oplossingen voor u. Kies Nutsworld als uw leverancier en ontdek de wereld van pijnboompitten, een natuurlijke delicatesse afkomstig van pijnbomen over de hele wereld. Laat uw culinaire creativiteit bloeien en verrijk uw gerechten met de hoogwaardige pijnboompitten van Nutsworld, uw vertrouwde partner in gezonde voeding.