Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van lijnzaad

De grootste producent en daarmee ook exporteur van lijnzaad is Canada. Lijnzaad is het zaad van vlas. Er zijn rassen die geel zaad voortbrengen en er zijn rassen die bruin zaad voortbrengen. Vlas wordt veelal gebruikt voor de productie van linnen en het zaad wordt gebruikt als voeding door er bijvoorbeeld olie van te persen. De Benelux en Duitsland zijn in Europa de grootste importeurs van lijnzaad.

Toepassing

Lijnzaad wordt gebruikt om er olie uit te persen (lijnzaadolie), als veevoer maar de laatste jaren wordt het ook steeds meer gebruikt door consumenten en de bakkerij industrie. De zaadjes bevatten veel vezels en passen uitstekend in een gezond voedingspatroon. De bakkerij industrie verwerkt deze zaden in brood, cakes en andere baksels. Consumenten gebruiken de zaadjes vaak als ingredient in de yoghurt of door de smoothies. 

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Lijnzaad

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2036 kJ Vitamine E 0,7 mg
Energiewaarde in kcal 486 kcal Koolhydraten 13,5 g
Verzadigde vetzuren 3,5 g Natrium 28 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6,0 g Calcium 250 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 22,0 g Fosfor 660 mg
Voedingsvezel 33,0 g IJzer 5,7 mg
Eiwitten 20,0 g Jodium 0,5 µg
Vitamine B1 0,40 mg Kalium 700 mg
Vitamine B2 1,00 mg Koper 1,20 mg
Vitamine B6 0,43 mg Magnesium 180 mg
Vitamine C 0,6 mg Selenium 25,5 µg
Vitamine D 0 µg Zink 8,00 mg

Lijnzaad, een veelzijdig en voedzaam zaad, vindt zijn oorsprong in de vlasplant. De grootste producent en exporteur van lijnzaad ter wereld is Canada. Vlas is een plant die zowel gele als bruine zaden produceert. Hoewel vlas voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van linnen, is het zaad van deze plant ook van onschatbare waarde als voedingsbron en wordt het vaak verwerkt tot lijnzaadolie.

In Europa zijn de Benelux-landen en Duitsland de belangrijkste importeurs van lijnzaad, waar het een belangrijke rol speelt in diverse culinaire en voedingsindustrieën.

Voordelen en toepassingen van lijnzaad

Lijnzaad staat bekend om zijn rijke vezelgehalte en talloze voordelen voor de gezondheid. Het wordt steeds populairder bij consumenten en de bakkerij-industrie, dankzij de veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

Een van de meest voorkomende toepassingen van lijnzaad is het persen van lijnzaadolie. Lijnzaadolie is geliefd om zijn gezondheidsvoordelen en wordt vaak gebruikt als voedingssupplement.

In de veehouderij wordt lijnzaad gebruikt als voer voor dieren vanwege de voedingswaarde en gunstige effecten op hun gezondheid.

De bakkerij-industrie heeft ook ontdekt hoe waardevol lijnzaad is. Het wordt gebruikt als ingrediënt in brood, cakes en andere bakproducten, waardoor deze niet alleen smakelijker worden, maar ook verrijkt worden met essentiële voedingsstoffen.

Consumenten voegen vaak lijnzaad toe aan hun dagelijkse voeding, bijvoorbeeld door het aan yoghurt toe te voegen of te verwerken in smoothies. Hiermee kunnen ze genieten van de voedzame voordelen van lijnzaad als onderdeel van een gezond dieet.

Nutsworld: Uw betrouwbare leverancier en groothandel

Als u op zoek bent naar hoogwaardige lijnzaadproducten, is Nutsworld uw vertrouwde partner. Nutsworld is een toonaangevende leverancier en groothandel in lijnzaad en andere gezonde voedingsproducten. Met een schat aan ervaring en een sterke toewijding aan kwaliteit, biedt Nutsworld hoogwaardig lijnzaad aan, zodat u kunt profiteren van de vele gezondheidsvoordelen die dit superfood te bieden heeft.

Of u nu een individuele consument bent die lijnzaad aan uw dagelijkse voeding wilt toevoegen of een bedrijfseigenaar die op zoek is naar hoogwaardige ingrediënten, Nutsworld heeft de juiste oplossingen voor u. Kies Nutsworld als uw leverancier en ontdek de veelzijdige wereld van lijnzaad, een natuurlijk en voedzaam geschenk uit de natuur. Verrijk uw leven met de voordelen van lijnzaad en vertrouw op Nutsworld als uw partner in gezonde voeding.