Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van hennepzaad

Hennepzaad is afkomstig van de hennepplant. Deze plant groeit maar 1 jaar, kan 1 tot 4 meter hoog worden en groeit voornamelijk in China en Zuid-Amerika. Ook in Europa wordt de plant geteeld al is het heel sporadisch. Hennepzaad is rijk aan eiwit en heeft net als de andere zaden een opmars gemaakt wereldwijd.

Toepassing

De hennepzaadjes bevatten veel vezels en eiwitten en passen uitstekend in een gezond voedingspatroon. De zaden zijn voornamelijk populair bij veganisten en vegetariërs. Zij gebruiken de zaadjes vaak als ingredient in de yoghurt of door de smoothies. Verder worden de hennepzaden ook gebruikt door de industrie. Zij persen er hennepzaadolie van.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Hennepzaad

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2510 kJ Vitamine E 0,8 mg
Energiewaarde in kcal 600 kcal Koolhydraten 7,4 g
Verzadigde vetzuren 4,6 g Natrium 5 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5,1 g Calcium 144 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 38,0 g Fosfor 1100 mg
Voedingsvezel 4,9 g IJzer 18 mg
Eiwitten 33,2 g Jodium 0,0 µg
Vitamine B1 1,00 mg Kalium 463 mg
Vitamine B2 0,20 mg Koper 2,00 mg
Vitamine B6 0,60 mg Magnesium 237 mg
Vitamine C 1,0 mg Selenium 0 µg
Vitamine D 0 µg Zink 10,0 mg

Hennepzaad, een veelzijdig superfood, vindt zijn oorsprong in de hennepplant. Deze plant staat bekend om zijn snelle groei, waarbij hij in slechts één jaar tot wel 4 meter hoog kan worden. Hoewel hennep wereldwijd voorkomt, zijn China en Zuid-Amerika prominente gebieden voor de teelt ervan. In Europa wordt de plant ook sporadisch verbouwd, zij het in kleinere hoeveelheden. Hennepzaad heeft de afgelopen jaren wereldwijd aan populariteit gewonnen vanwege zijn indrukwekkende voedingswaarde.

Voordelen en toepassingen van hennepzaad

Hennepzaad is een ware schat trok aan essentiële voedingsstoffen. Het bevat een indrukwekkende hoeveelheid eiwitten en vezels, wat het tot een waardevolle aanvulling maakt op een uitgebalanceerd dieet. Deze zaden zijn vooral geliefd bij veganisten en vegetariërs vanwege hun rijke voedingsprofiel en veelzijdige toepassingsmogelijkheden.

Een van de meest voorkomende manieren waarop mensen hennepzaad in hun dagelijkse voeding integreren, is door ze toe te voegen aan yoghurt of smoothies. De zaden voegen niet alleen een heerlijke nootachtige smaak toe, maar verrijken deze gerechten ook met waardevolle eiwitten en vezels.

Daarnaast speelt de industrie een grote rol in het gebruik van hennepzaad. Ze persen hennepzaadolie uit de zaden, die wordt gewaardeerd om zijn gezondheidsvoordelen en veelzijdige toepassingen. Hennepzaadolie wordt vaak gebruikt als ingrediënt in voedingssupplementen, cosmetische producten en zelfs als een duurzaam alternatief voor bepaalde industriële oliën.

Nutsworld: Uw betrouwbare leverancier en groothandel

Als u op zoek bent naar hoogwaardige hennepzaadproducten, dan is Nutsworld uw betrouwbare partner. Nutsworld is een toonaangevende leverancier en groothandel in hennepzaad en andere gezonde voedingsproducten. Met een schat aan ervaring en een sterke toewijding aan kwaliteit, biedt Nutsworld hoogwaardig hennepzaad aan, zodat u kunt profiteren van de vele voordelen die dit superfood te bieden heeft.

Of u nu een individuele consument bent die hennepzaad aan uw dagelijkse voeding wilt toevoegen of een bedrijfseigenaar die op zoek is naar hoogwaardige ingrediënten, Nutsworld heeft de juiste oplossingen voor u. Kies Nutsworld als uw leverancier en ontdek de veelzijdige wereld van hennepzaad, een natuurlijk en voedzaam geschenk uit de natuur. Geniet van de voordelen van hennepzaad en verrijk uw leven met Nutsworld als uw betrouwbare partner in gezonde voeding.