Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van Chiazaad

Voor zover bekend komt de chiaplant uit Midden-Amerika. De lokale bevolking gebruikte de zaden al in hun dagelijks eetpatroon, nog voordat Columbus voet aan wal zetten op het Amerikaanse continent. De plant waaruit het zaad ontstaat is ongeveer 1 meter hoog en groeien maar een jaar.

Toepassing

Sinds een enkele jaren is de consument ook bekend geraakt en daarmee met de gezonde eigenschappen die dit zaad heeft. Tegenwoordig dient chiazaad als ingredient in de yoghurt, vruchtsappen of smoothies. Daarnaast wordt het ook meer en meer gebruikt in de bakkerij industrie als ingredient voor brood, koekjes en cakes.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Chiazaad

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 1825 kJ Vitamine E 0,5 mg
Energiewaarde in kcal 443 kcal Koolhydraten 7,7 g
Verzadigde vetzuren 3,3 g Natrium 16 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,3 g Calcium 613 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 23,7 g Fosfor 860 mg
Voedingsvezel 34,4 g IJzer 7,7 mg
Eiwitten 16,5 g Jodium 0 µg
Vitamine B1 0,62 mg Kalium 407 mg
Vitamine B2 0,17 mg Koper 0,92 mg
Vitamine B6 0 mg Magnesium 335 mg
Vitamine C 2,0 mg Selenium 55 µg
Vitamine D 0 µg Zink 4,58 mg

Ontdek de voordelen van Nutsworld's Chiazaad voor jouw gezondheid en keuken

Bij Nutsworld zijn we toegewijd aan het leveren van chiazaad van de hoogste kwaliteit aan zowel particulieren als professionals in de horeca, bakkerijen, catering en andere voedselverwerkers. Onze missie is om jou te voorzien van de versheid en kwaliteit die je verdient, tegen een betaalbare prijs.

Waarom kiezen voor Nutsworld's Chiazaad?

  • Versheid gegarandeerd: Ons chiazaad is altijd vers en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te waarborgen.

  • Betaalbare Kwaliteit: Bij Nutsworld geloven we dat gezond eten betaalbaar moet zijn. Daarom bieden we chiazaad van topkwaliteit tegen concurrerende prijzen.

  • Gezondheid in een Zakje: Chiazaad zit boordevol voedingsstoffen en is een uitstekende bron van vezels. Het kan je helpen bij het bereiken van jouw gezondheids- en afvaldoelen.

Chiazaad: Een gezonde toevoeging aan jouw levensstijl

Chiazaad komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en heeft een rijke geschiedenis als voedzaam superfood. Mensen over de hele wereld gebruiken chiazaad om hun gezondheid te verbeteren en af te vallen. Maar hoeveel chiazaad per dag is gezond? Wat zijn de voordelen? Nutsworld staat klaar om jou te voorzien van nuttige informatie en recepten om het meeste uit jouw chiazaad te halen.

Chiazaad in jouw keuken

Voeg Nutsworld's chiazaad toe aan je dagelijkse routine. Strooi het over je yoghurt, meng het in je ontbijtgranen, voeg het toe aan je smoothies, en experimenteer met gezonde recepten die chiazaad bevatten. Ontdek de eindeloze mogelijkheden om jouw gerechten voedzamer te maken en jouw gezondheidsdoelen te bereiken.

Bij Nutsworld geloven we dat gezonde voeding toegankelijk moet zijn voor iedereen. Ontdek onze hoogwaardige chiazaadproducten en begin vandaag nog met het verbeteren van jouw gezondheid en keuken.

Kies Nutsworld voor versheid, kwaliteit en betaalbaarheid in elke zak chiazaad.