Whatsapp
For a fair and healthy living!

Walnoten van hoge kwaliteit

Origine van walnoten

Het land waar de meeste walnoten vandaan komen zijn de Verenigde Staten. Zij exporteren veruit de meeste walnoten vanuit California. Op de tweede plaats volgen Chili en Oost-Europa met vergelijkbare of zelfs beter kwaliteit. Overigens komen er de laatste jaren ook veel Europese origine op de markt (Frankrijk, Italië).

De walnootboom is ook in Nederland een boom die veel voorkomt en varieert in grote. De maximale hoogte die een boom kan bereiken is +/- 25 meter. Net als bij andere soorten noten geeft een walnotenboom niet direct vrucht nadat ze geplant zijn, echter duurt dat +/- 5 jaar.

Toepassing

Na dat de noten volgroeit zijn worden ze handmatig of machinaal gekraakt. Tegenwoordig gebeurt dit vaker machinaal dan handmatig. Overigens wordt er ook een flink percentage gewoon in de dop verkocht. Walnoten worden in allerlei branches gebruikt. Zo is er de industriële industrie, hierbij valt te denken aan bakkerijen. Maar tegenwoordig zijn ze ook vaak in notenmixen te vinden en is er ook walnotenkaas en ijs te koop.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Walnoten

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2959 kJ Vitamine E 25,0 mg
Energiewaarde in kcal 717 kcal Koolhydraten 6,0 g
Verzadigde vetzuren 4,9 g Natrium 0,002 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 53,4 g Calcium 200 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 7,3 g Fosfor 300 mg
Voedingsvezel 8,2 g IJzer 3,0 mg
Eiwitten 14 g Jodium 17 µg
Vitamine B1 0,40 mg Kalium 600 mg
Vitamine B2 0,07 mg Koper 1,23 mg
Vitamine B6 0,250 mg Magnesium 154 mg
Vitamine C 6 mg Selenium 2 µg
Vitamine D 0 µg Zink 2,10 mg

Walnoten, met hun kenmerkende vorm en heerlijke smaak, behoren tot de meest geliefde noten ter wereld. Bij Nutsworld begrijpen we het belang van kwaliteit, eerlijke herkomst en betaalbare prijzen als het gaat om walnoten. In dit artikel zullen we nader ingaan op waarom walnoten van Nutsworld de ideale keuze zijn voor uw horecabedrijf of voedselproductiebedrijf.

Waarom walnoten?

Walnoten zijn niet alleen heerlijk, maar ook buitengewoon voedzaam. Ze zijn een uitstekende bron van gezonde vetten, eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren en antioxidanten. Bovendien voegen ze een knapperige textuur en nootachtige smaak toe aan zowel hartige als zoete gerechten.

De rol van Nutsworld als uw specialist

Als het gaat om het inkopen van walnoten voor uw horecabedrijf of voedselproductiebedrijf, is samenwerken met een specialist van vitaal belang. Nutsworld, uw leverancier en groothandel in walnoten, biedt niet alleen toegang tot de beste walnoten, maar staat ook garant voor kwaliteit en eerlijke herkomst.

Waarom Nutsworld als uw specialist?

  1. Kwaliteit: Bij Nutsworld stellen we kwaliteit altijd voorop. Onze walnoten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. We garanderen dat ze altijd vers en smaakvol zijn.

  2. Eerlijke herkomst: We hechten veel waarde aan eerlijke herkomst. Onze walnoten worden verantwoord geteeld en geoogst, met respect voor mens en milieu. Dit maakt onze noten niet alleen lekker, maar ook ethisch verantwoord.

  3. Ruime keuze: Nutsworld biedt een breed scala aan walnoten, variërend van hele noten tot gehakte en geroosterde varianten. Bovendien kunnen we noten in verschillende verpakkingsformaten leveren, zodat u precies kunt krijgen wat u nodig heeft.

  4. Deskundig advies: Ons team van experts staat altijd klaar om u te voorzien van advies over hoe u walnoten het beste kunt gebruiken in uw culinaire creaties.

Walnoten in de horeca

Als horecaondernemer begrijpt u dat de kwaliteit van uw ingrediënten de sleutel is tot het bereiden van heerlijke gerechten. Walnoten bieden een uitstekende kans om uw menu te verrijken en uw gasten te verwennen.

Waarom zijn walnoten geschikt voor de horeca?

  1. Veelzijdigheid: Walnoten kunnen worden gebruikt in een breed scala aan gerechten, van salades en hoofdgerechten tot desserts en bakkerijproducten. Hun knapperige textuur en rijke smaak voegen diepte toe aan uw gerechten.

  2. Gezondheidsbewustzijn: Gasten zijn steeds meer op zoek naar gezonde opties op het menu. Walnoten bieden een natuurlijke bron van voedingsstoffen en zijn geschikt voor verschillende dieetwensen, waaronder vegetarische en veganistische menu's.

Samenwerken met Nutsworld, uw betrouwbare groothandel

Om ervoor te zorgen dat u altijd voldoende walnoten op voorraad heeft, is samenwerken met een betrouwbare groothandel van essentieel belang.

Voordelen van samenwerken met Nutsworld:

  1. Kostenbesparing: Nutsworld biedt aantrekkelijke prijzen voor bulkbestellingen, waardoor u uw inkoopkosten kunt verlagen en uw winstmarges kunt vergroten.

  2. Betrouwbaarheid: We zorgen voor een constante voorraad, zodat u nooit zonder walnoten komt te zitten, zelfs niet tijdens drukke seizoenen.

  3. Efficiëntie: Door in bulk in te kopen bij Nutsworld, kunt u uw inkoopproces stroomlijnen en uw bedrijfsvoering optimaliseren.

Conclusie

Walnoten zijn niet alleen een heerlijke noot, maar ook een waardevol ingrediënt voor de horeca en voedselproductie. Samenwerken met Nutsworld, uw specialist en groothandel in walnoten, die de nadruk legt op kwaliteit en eerlijke herkomst, is van essentieel belang om de beste walnoten te verkrijgen voor uw gerechten of producten. Bovendien kunnen walnoten uw menu verrijken en aantrekkelijker maken voor gezondheidsbewuste gasten. Als u op zoek bent naar hoogwaardige walnoten tegen een eerlijke prijs, zorg er dan voor dat u samenwerkt met Nutsworld, uw partner voor kwaliteit en smaakvolle walnoten.