Whatsapp
For a fair and healthy living!

De lekkerste Pistachenoten

Waar komen Pistachenoten vandaan?

Pistachebomen groeien voornamelijk in landen uit het Midden-Oosten. Voornamelijk Iran, Afghanistan & Pakistan zijn grote exportlanden voor deze noten. Daarnaast groeien ze ook in Italië en de Verenigde Staten.

Een pistacheboom is mannelijk of vrouwelijk en alleen de vrouwelijke bomen kunnen vrucht dragen. De mannelijke bomen moeten de vrouwelijke bestuiven om vrucht te kunnen dragen.

Wanneer de pistachenoten rijp zijn zullen ze op natuurlijke wijze open gaan. Het komt ook voor dat de noot dicht blijft, wat dus betekent dat de noot niet voldoende gerijpt is.

De pistacheboom is te vergelijken met de cashewnootboom. Het duurt bij de pistacheboom net als bij de cashewnotenboom minimaal 7 jaar voor hij vrucht draagt.

Pistachenoten worden jaarlijks geoogst in de maanden oktober en november.

Toepassing

Pistachenoten in schil worden vaak gegeten als snack. De pistache noten worden dan geroosterd in de schil en kunnen daarna ook een zout behandeling ondergaan. Ruwe pistache noten in dop worden in mindere mate gegeten. Gepelde pistachenoten worden gebruikt in gerechten of zullen worden gebruikt voor industriële doeleinden.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Pistachenoten

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2959 kJ Vitamine E 25,0 mg
Energiewaarde in kcal 717 kcal Koolhydraten 6,0 g
Verzadigde vetzuren 4,9 g Natrium 0,002 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 53,4 g Calcium 200 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 7,3 g Fosfor 300 mg
Voedingsvezel 8,2 g IJzer 3,0 mg
Eiwitten 14 g Jodium 17 µg
Vitamine B1 0,40 mg Kalium 600 mg
Vitamine B2 0,07 mg Koper 1,23 mg
Vitamine B6 0,250 mg Magnesium 154 mg
Vitamine C 6 mg Selenium 2 µg
Vitamine D 0 µg Zink 2,10 mg

Pistachenoten, met hun unieke smaak en knapperige textuur, zijn niet alleen een populaire snack, maar ook een veelzijdig ingrediënt dat in talloze gerechten kan worden gebruikt. Bij Nutsworld begrijpen we het belang van kwaliteit, eerlijke afkomst en een goede prijs als het gaat om pistachenoten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op waarom pistachenoten van Nutsworld de perfecte keuze zijn voor uw horecazaak of voedselproductiebedrijf.

Waarom pistachenoten?

Pistachenoten staan bekend om hun karakteristieke smaak en voedingswaarde. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten, vezels en antioxidanten, waardoor ze een voedzame keuze zijn voor zowel hartige als zoete gerechten. Hun natuurlijke, licht zoute smaak maakt ze ook tot een favoriete snack.

De rol van Nutsworld als uw specialist

Als het gaat om het inkopen van pistachenoten voor uw horecabedrijf of voedselproductiebedrijf, is het essentieel om samen te werken met een specialist. Nutsworld, uw pistachenoten leverancier en groothandel, biedt niet alleen toegang tot de beste pistachenoten, maar staat ook garant voor kwaliteit en eerlijke afkomst.

Waarom Nutsworld als uw specialist?

  1. Kwaliteit: Bij Nutsworld is kwaliteit onze hoogste prioriteit. Onze pistachenoten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. We garanderen dat ze altijd vers en smaakvol zijn.

  2. Eerlijke afkomst: Wij hechten veel waarde aan eerlijke afkomst. Onze pistachenoten worden verantwoord geteeld en geoogst, met respect voor zowel mens als milieu. Dit maakt onze noten niet alleen lekker, maar ook ethisch verantwoord.

  3. Ruime keuze: Nutsworld biedt een breed assortiment pistachenoten, variërend van ongebrande en ongezouten tot geroosterde en gezouten varianten. Bovendien kunnen we noten in verschillende maten en verpakkingen leveren, zodat u precies kunt krijgen wat u nodig heeft.

  4. Deskundig advies: Ons team van experts staat altijd klaar om u te voorzien van advies over hoe u pistachenoten het beste kunt gebruiken in uw culinaire creaties.

Pistachenoten in de horeca

Als horecaondernemer begrijpt u dat de kwaliteit van uw ingrediënten van cruciaal belang is voor het bereiden van heerlijke gerechten. Pistachenoten bieden een uitstekende kans om uw menu te verrijken en uw gasten te verwennen.

Waarom zijn pistachenoten geschikt voor de horeca?

  1. Veelzijdigheid: Pistachenoten kunnen worden gebruikt in een breed scala aan gerechten, van voorgerechten en salades tot desserts en hoofdgerechten. Hun knapperige textuur en nootachtige smaak voegen een unieke dimensie toe aan uw gerechten.

  2. Gezondheidsbewustzijn: Gasten zijn steeds meer gericht op gezonde voeding. Pistachenoten bieden een natuurlijke bron van voedingsstoffen en kunnen een gezond ingrediënt zijn voor uw menu.

  3. Geschiktheid voor speciale diëten: Pistachenoten zijn van nature glutenvrij en passen goed in verschillende dieetwensen, waaronder veganistische en vegetarische menu's.

Samenwerken met Nutsworld, uw betrouwbare groothandel

Om ervoor te zorgen dat u altijd voldoende pistachenoten op voorraad heeft, is samenwerken met een betrouwbare groothandel van cruciaal belang.

Voordelen van samenwerken met Nutsworld:

  1. Kostenbesparing: Nutsworld biedt aantrekkelijke prijzen voor bulkbestellingen, waardoor u uw inkoopkosten kunt verlagen en uw winstmarges kunt vergroten.

  2. Betrouwbaarheid: We zorgen voor een constante voorraad, zodat u nooit zonder pistachenoten komt te zitten, zelfs niet tijdens drukke seizoenen.

  3. Efficiëntie: Door in bulk in te kopen bij Nutsworld, kunt u uw inkoopproces stroomlijnen en uw bedrijfsvoering optimaliseren.

Conclusie

Pistachenoten zijn niet alleen een heerlijke snack, maar ook een waardevol ingrediënt voor de horeca en voedselproductie. Het werken met Nutsworld, uw pistachenoten specialist en groothandel, die de nadruk legt op kwaliteit en eerlijke afkomst, is essentieel om de beste pistachenoten te verkrijgen voor uw gerechten of producten. Bovendien kunnen pistachenoten uw menu verrijken en aantrekkelijker maken voor gezondheidsbewuste gasten. Als u op zoek bent naar hoogwaardige pistachenoten tegen een eerlijke prijs, zorg er dan voor dat u samenwerkt met Nutsworld, uw partner voor kwaliteit en smaakvolle pistachenoten.