Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van Pecannoten

Pecannoten worden wel eens verward met walnoten. Dit is opzich niet vreemd, want ze lijken in sterke mate op elkaar. De pecannoot is alleen zoeter van smaak.

De pecannoten oogst vindt jaarlijks in de maand oktober plaats. Verreweg de grootste exporteur van pecannoten zijn de Verenigde Staten. Een kleinere speler is Mexico en daarnaast zijn er een aantal Afrikaanse landen in opkomst om van pecannoten een exportproduct te maken. Net als bij de cashewnoten proberen we als Nuts World om ook deze noot direct vanuit het Afrikaanse continent te gaan halen.

Pecannoten worden geoogst in september en oktober.

Toepassing

De pecannoot maakt de laatste jaren in Nederland ook zijn opmars. De noot werd altijd gezien als soort walnoot, maar doordat de consument steeds bewuster gaat eten ontdekt men nu ook de pecannoot. Consumenten en verwerkers kopen deze noot steeds meer als tussendoortje en industriële verwerkers gebruiken deze noot steeds vaker in hun producten.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Pecannoten

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2959 kJ Vitamine E 25,0 mg
Energiewaarde in kcal 717 kcal Koolhydraten 6,0 g
Verzadigde vetzuren 4,9 g Natrium 0,002 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 53,4 g Calcium 200 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 7,3 g Fosfor 300 mg
Voedingsvezel 8,2 g IJzer 3,0 mg
Eiwitten 14 g Jodium 17 µg
Vitamine B1 0,40 mg Kalium 600 mg
Vitamine B2 0,07 mg Koper 1,23 mg
Vitamine B6 0,250 mg Magnesium 154 mg
Vitamine C 6 mg Selenium 2 µg
Vitamine D 0 µg Zink 2,10 mg

Pecannoten, met hun unieke smaak en rijke voedingswaarde, zijn een waar genot voor fijnproevers over de hele wereld. Nutsworld, uw betrouwbare leverancier en groothandel, begrijpt als geen ander het belang van kwaliteit, eerlijke afkomst, en een goede prijs als het gaat om pecannoten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op waarom pecannoten van Nutsworld de perfecte keuze zijn voor uw horecazaak of voedselproductiebedrijf.

Waarom pecannoten?

Pecannoten zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Ze zijn een uitstekende bron van gezonde vetten, eiwitten, vezels en essentiële mineralen zoals magnesium en zink. Bovendien voegen hun rijke, nootachtige smaak een uniek element toe aan zowel zoete als hartige gerechten.

De rol van Nutsworld als uw specialist

Als het gaat om het inkopen van pecannoten voor uw horecabedrijf of voedselproductiebedrijf, is het essentieel om samen te werken met een specialist. Nutsworld, uw pecannoten leverancier en groothandel, biedt niet alleen toegang tot de beste pecannoten, maar staat ook garant voor kwaliteit en eerlijke afkomst.

Waarom Nutsworld als uw specialist?

  1. Kwaliteit: Bij Nutsworld is kwaliteit onze topprioriteit. Onze pecannoten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. We garanderen dat ze altijd vers en smaakvol zijn.

  2. Eerlijke afkomst: We hechten veel waarde aan eerlijke afkomst. Onze pecannoten worden verantwoord geteeld en geoogst, met respect voor zowel mens als milieu. Dit maakt onze noten niet alleen lekker, maar ook ethisch verantwoord.

  3. Ruime keuze: Nutsworld biedt een breed assortiment pecannoten, variërend van ongebrande tot geroosterde en gezouten varianten. Bovendien kunnen we noten in verschillende maten en verpakkingen leveren, zodat u precies kunt krijgen wat u nodig heeft.

  4. Deskundig advies: Ons team van experts staat altijd klaar om u te voorzien van advies over hoe u pecannoten het beste kunt gebruiken in uw culinaire creaties.

Pecannoten in de horeca

Als horecaondernemer begrijpt u dat de kwaliteit van uw ingrediënten van cruciaal belang is voor het bereiden van heerlijke gerechten. Pecannoten bieden een uitstekende kans om uw menu te verrijken en uw gasten te verwennen.

Waarom zijn pecannoten geschikt voor de horeca?

  1. Veelzijdigheid: Pecannoten kunnen worden gebruikt in een breed scala aan gerechten, van salades en bijgerechten tot desserts en hoofdgerechten. Hun rijke, boterachtige smaak voegt een luxueuze dimensie toe aan uw gerechten.

  2. Gezondheidsbewustzijn: Gasten zijn steeds meer gericht op gezond eten. Pecannoten bieden een natuurlijke bron van voedingsstoffen, wat hen tot een geweldige keuze maakt voor gezondheidsbewuste gasten.

  3. Geschiktheid voor speciale diëten: Pecannoten zijn van nature glutenvrij en passen goed in verschillende dieetwensen, waaronder veganistische en vegetarische menu's.

Samenwerken met Nutsworld, uw betrouwbare groothandel

Om ervoor te zorgen dat u altijd voldoende pecannoten op voorraad heeft, is samenwerken met een betrouwbare groothandel van essentieel belang.

Voordelen van samenwerken met Nutsworld:

  1. Kostenbesparing: Nutsworld biedt aantrekkelijke prijzen voor bulkbestellingen, waardoor u uw inkoopkosten kunt verlagen en uw winstmarges kunt vergroten.

  2. Betrouwbaarheid: We zorgen voor een constante voorraad, zodat u nooit zonder pecannoten komt te zitten, zelfs niet tijdens drukke seizoenen.

  3. Efficiëntie: Door in bulk in te kopen bij Nutsworld, kunt u uw inkoopproces stroomlijnen en uw bedrijfsvoering optimaliseren.

Conclusie

Pecannoten zijn niet alleen een smakelijke traktatie, maar ook een waardevol ingrediënt voor de horeca en voedselproductie. Het werken met Nutsworld, uw pecannoten specialist en groothandel, die de nadruk legt op kwaliteit en eerlijke afkomst, is essentieel om de beste pecannoten te verkrijgen voor uw gerechten of producten. Bovendien kunnen pecannoten uw menu verrijken en aantrekkelijker maken voor gezondheidsbewuste gasten. Dus, als u op zoek bent naar hoogwaardige pecannoten tegen een eerlijke prijs, zorg er dan voor dat u samenwerkt met Nutsworld, uw partner voor kwaliteit en smaakvolle pecannoten.