Whatsapp
For a fair and healthy living!

Origine van Paranoten / Brazilnuts

De Brazilnut wordt ook wel “Paranoot” genoemd. Deze noten worden groeien in Zuid-Amerika, met name het Amazone gebied. Vanuit daarvandaan worden ze wereldwijd verscheept zodat ze ook in het assortiment van Nuts World terecht komen. Brazilnuts worden gedurende December tot Mei geoogst.

Toepassing

De Brazilnut heeft een banaan-achtige vorm en zijn geclusterd in een grote vrucht. Deze vrucht heeft een doorsnee van ongeveer 10-15 centimeter. De vrucht kan vergeleken worden met een kokosnoot. Het aantal paranoten in de vrucht verschilt behoorlijk. Waar er in de ene vrucht 10 paranoten zitten, zitten er in een andere vrucht maar liefst 20 stuks. Opvallend aan de noten is dat er een hoge percentage aan seleen in de noten zit.

Brazilnuts zijn voornamelijk terug te vinden in studentenhaver. Daarnaast worden deze noten ook steeds meer in de bakkerij industrie gebruikt. Hierbij valt te denken aan koekjes, brood en taarten. De paranoten worden dan eerst in stukjes gehakt voordat ze worden verwerkt.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Paranoten / Brazilnuts

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2853 kJ Vitamine E 7,2 mg
Energiewaarde in kcal 692 kcal Koolhydraten 5,0 g
Verzadigde vetzuren 17,2 g Natrium 0,010 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 22,1 g Calcium 175 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 25,1 g Fosfor 600 mg
Voedingsvezel 4,3 g IJzer 4,0 mg
Eiwitten 15 g Jodium 20 µg
Vitamine B1 1,00 mg Kalium 600 mg
Vitamine B2 0,04 mg Koper 1,76 mg
Vitamine B6 0,310 mg Magnesium 410 mg
Vitamine C 0 mg Selenium 1917 µg
Vitamine D 0 µg Zink 4,20 mg

Paranoten, ook bekend als Brazilnuts, zijn niet alleen heerlijke noten, maar ook een ware superfood met talloze gezondheidsvoordelen. Bij Nutsworld begrijpen we de betekenis van kwaliteit, eerlijke afkomst en een goede prijs als het gaat om paranoten. In dit artikel zullen we dieper ingaan op waarom paranoten van Nutsworld de juiste keuze zijn voor uw horecazaak of voedselproductiebedrijf.

Waarom paranoten / Brazilnuts?

Paranoten staan bekend om hun boterachtige smaak en unieke voedingsprofiel. Ze zijn een natuurlijke bron van selenium, een krachtige antioxidant die bijdraagt aan een gezond immuunsysteem en een gezonde schildklierfunctie. Bovendien zijn ze rijk aan gezonde vetten, eiwitten, en mineralen zoals magnesium, koper en fosfor. Dit maakt paranoten een geweldige toevoeging aan uw dieet en gerechten.

De rol van Nutsworld als uw specialist

Als het gaat om het inkopen van paranoten voor uw horecabedrijf of voedselproductiebedrijf, is samenwerken met een specialist van cruciaal belang. Nutsworld, uw paranoten leverancier en groothandel, biedt niet alleen toegang tot de beste paranoten, maar ook de garantie van kwaliteit en eerlijke afkomst.

Waarom Nutsworld als uw specialist?

  1. Kwaliteit: Bij Nutsworld streven we altijd naar de hoogste kwaliteit. Onze paranoten worden zorgvuldig geselecteerd en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. We garanderen dat ze altijd vers en smaakvol zijn.

  2. Eerlijke afkomst: Wij hechten waarde aan eerlijke afkomst. Onze paranoten worden verantwoord geteeld en geoogst, met respect voor mens en milieu. Dit maakt onze noten niet alleen heerlijk, maar ook ethisch verantwoord.

  3. Ruime keuze: Nutsworld biedt een breed scala aan paranoten, variërend van rauw tot geroosterd en gezouten. Bovendien kunnen we noten in verschillende maten en verpakkingen leveren, zodat u precies kunt krijgen wat u nodig heeft.

  4. Deskundig advies: Ons team van experts staat altijd klaar om u te voorzien van advies over hoe u paranoten het beste kunt gebruiken in uw culinaire creaties.

Paranoten / Brazilnuts in de horeca

Als horecaondernemer begrijpt u dat kwaliteit van ingrediënten van essentieel belang is voor het bereiden van heerlijke gerechten. Paranoten bieden een uitstekende kans om uw menu te verrijken en uw gasten te verrassen.

Waarom zijn paranoten geschikt voor de horeca?

  1. Veelzijdigheid: Paranoten kunnen worden gebruikt in diverse gerechten, van salades en ontbijtgranen tot desserts en hartige gerechten. Hun romige textuur voegt een luxueuze touch toe aan uw creaties.

  2. Gezondheidsbewustzijn: Gasten zijn steeds meer op zoek naar gezonde opties op het menu. Paranoten bieden een natuurlijke bron van voedingsstoffen, wat hen tot een geweldige keuze maakt voor gezondheidsbewuste gasten.

  3. Geschiktheid voor speciale diëten: Paranoten zijn van nature glutenvrij en geschikt voor verschillende dieetwensen, waaronder veganistische en vegetarische menu's.

Samenwerken met Nutsworld, uw betrouwbare groothandel

Om te zorgen dat u altijd voldoende paranoten op voorraad heeft, is samenwerken met een betrouwbare groothandel essentieel.

Voordelen van samenwerken met Nutsworld:

  1. Kostenbesparing: Nutsworld biedt aantrekkelijke prijzen voor bulkbestellingen, waardoor u uw inkoopkosten kunt verlagen en uw winstmarges kunt vergroten.

  2. Betrouwbaarheid: We zorgen voor een constante voorraad, zodat u nooit zonder paranoten komt te zitten, zelfs niet tijdens drukke seizoenen.

  3. Efficiëntie: Door in bulk in te kopen bij Nutsworld, kunt u uw inkoopproces stroomlijnen en uw bedrijfsvoering optimaliseren.

Conclusie

Paranoten, ook bekend als Brazilnuts, zijn niet alleen heerlijk, maar ook een waardevol ingrediënt voor de horeca en voedselproductie. Het werken met Nutsworld, uw paranoten specialist en groothandel, die de nadruk legt op kwaliteit en eerlijke afkomst, is essentieel om de beste paranoten te verkrijgen voor uw gerechten of producten. Bovendien kunnen paranoten uw menu verrijken en aantrekkelijker maken voor gezondheidsbewuste gasten. Dus, als u op zoek bent naar hoogwaardige paranoten tegen een eerlijke prijs, zorg er dan voor dat u samenwerkt met Nutsworld, uw partner voor eerlijke en voortreffelijke paranoten.