Whatsapp
For a fair and healthy living!

Hoogste kwaliteit Macadamia noten

Waar komen Macadamia noten vandaan?

De macadamia noten vinden hun oorsprong in Australië. Dit is tevens met Zuid-Afrika de grootste exporteur van de macadamia noten. Zij zorgen samen voor ongeveer 75% van de wereldoogst.  De overige 30% zijn afkomstig uit veel kleinere landen zoals Guatemala, Kenya en Malawi. De macadamia noten die wij verkopen komen te allen tijde uit het Afrikaanse continent.

Hoe groeit een Macadamia noot?

Evenals pistachebomen en cashewbomen duurt het ook een aantal jaar voordat de macadamiaboom vrucht geeft. De eerste vruchten zullen pas na 5 jaar te zien zijn.

De macadamia is momenteel de duurste nootsoort en er wordt vaak gezegd dat de noot erg vet is. De macadamia noot heeft inderdaad het hoogste percentage aan onverzadigde vetzuren. Dit zijn dus goede vetzuren die hart- en vaatziekten tegen gaan.

Waar gebruik je macadamia noten voor?

Macadamia’s worden eigenlijk overal voor gebruikt. Men kan ze terug vinden in de notenmixen, zowel gebrand als ongebrand. Daarnaast worden ze gebruikt in de industriele sector waar de noot onder andere dient als ingrediënt voor koekjes. Aangezien de macadamia veel olie bevat worden er ook macadamia olie uit geperst wat veelal in de keuken gebruikt wordt.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Macadamia

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2959 kJ Vitamine E 25,0 mg
Energiewaarde in kcal 717 kcal Koolhydraten 6,0 g
Verzadigde vetzuren 4,9 g Natrium 0,002 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 53,4 g Calcium 200 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 7,3 g Fosfor 300 mg
Voedingsvezel 8,2 g IJzer 3,0 mg
Eiwitten 14 g Jodium 17 µg
Vitamine B1 0,40 mg Kalium 600 mg
Vitamine B2 0,07 mg Koper 1,23 mg
Vitamine B6 0,250 mg Magnesium 154 mg
Vitamine C 6 mg Selenium 2 µg
Vitamine D 0 µg Zink 2,10 mg

Macadamianoten behoren tot de meest geliefde noten ter wereld, en het is geen wonder waarom. Hun romige textuur en delicate smaak maken ze tot een perfecte keuze voor culinaire meesterwerken en gezonde snacks. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het belang van het kiezen van hoogwaardige macadamianoten en hoe Nutsworld, uw betrouwbare leverancier en groothandel, u kan voorzien van deze heerlijke noten tegen een eerlijke prijs en met aandacht voor hun afkomst.

Waarom macadamianoten?

Macadamianoten zijn niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een bron van voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan gezonde vetten, vezels en antioxidanten, waardoor ze een geweldige aanvulling zijn op elk dieet. Bovendien zijn ze veelzijdig en kunnen ze zowel in zoete als hartige gerechten worden gebruikt.

De rol van Nutsworld, uw macadamianoten specialist

Als het gaat om het inkopen van macadamianoten voor uw horecabedrijf of voedselproductiebedrijf, is het cruciaal om samen te werken met een specialist. Nutsworld, als uw macadamianoten leverancier en groothandel, biedt niet alleen toegang tot de beste macadamianoten, maar zorgt ook voor kwaliteit en eerlijke afkomst.

Waarom Nutsworld als uw specialist?

  1. Kwaliteit: Bij Nutsworld begrijpen we dat kwaliteit van het grootste belang is. Onze macadamianoten worden met de grootste zorg geselecteerd en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. We garanderen dat ze altijd vers en smaakvol zijn.

  2. Eerlijke afkomst: Wij hechten waarde aan eerlijke afkomst. Onze macadamianoten worden geteeld en geoogst met respect voor de natuur en de gemeenschappen die ermee verbonden zijn. Dit maakt onze noten niet alleen heerlijk, maar ook ethisch verantwoord.

  3. Ruime keuze: Nutsworld biedt een breed scala aan macadamianoten, variërend van naturel tot geroosterd en gezouten. Bovendien kunnen we noten in verschillende maten en verpakkingen leveren, zodat u precies kunt krijgen wat u nodig heeft.

  4. Deskundig advies: Ons team van experts staat altijd klaar om u te voorzien van advies over hoe u macadamianoten het beste kunt gebruiken in uw culinaire creaties.

Macadamianoten in de horeca

Als horecaondernemer begrijpt u het belang van kwaliteitsingrediënten. Macadamianoten bieden een uitstekende kans om uw menu te verrijken en uw gasten te verwennen.

Waarom zijn macadamianoten geschikt voor de horeca?

  1. Veelzijdigheid: Macadamianoten kunnen worden gebruikt in een breed scala aan gerechten, van desserts en gebak tot salades en hoofdgerechten. Hun romige textuur en milde smaak voegen een luxe touch toe aan uw gerechten.

  2. Gezondheidsbewustzijn: Gasten zijn steeds meer gericht op gezond eten. Macadamianoten bieden een gezond alternatief voor andere ingrediënten in uw gerechten.

  3. Geschiktheid voor speciale diëten: Macadamianoten zijn van nature glutenvrij en passen goed in verschillende diëtaire behoeften, waaronder veganistische en vegetarische menu's.

Samenwerken met Nutsworld, uw betrouwbare groothandel

Om te zorgen dat u altijd over voldoende macadamianoten beschikt, is samenwerken met een betrouwbare groothandel van cruciaal belang.

Voordelen van samenwerken met Nutsworld:

  1. Kostenbesparing: Nutsworld biedt aantrekkelijke prijzen voor bulkbestellingen, waardoor u uw inkoopkosten kunt verlagen en uw winstmarges kunt vergroten.

  2. Betrouwbaarheid: We streven naar een constante voorraad, zodat u nooit zonder macadamianoten komt te zitten, zelfs niet tijdens drukke seizoenen.

  3. Efficiëntie: Door in bulk in te kopen bij Nutsworld, kunt u uw inkoopproces stroomlijnen en uw bedrijfsvoering optimaliseren.

Conclusie

Macadamianoten zijn niet alleen een smakelijke traktatie, maar ook een waardevol ingrediënt voor de horeca en voedselproductie. Het werken met Nutsworld, uw macadamianoten specialist en groothandel, die de nadruk legt op kwaliteit en eerlijke afkomst, is essentieel om de beste macadamianoten te verkrijgen voor uw gerechten of producten. Bovendien kunnen macadamianoten uw menu verrijken en aantrekkelijker maken voor gezondheidsbewuste gasten. Dus, als u op zoek bent naar hoogwaardige macadamianoten tegen een eerlijke prijs, zorg er dan voor dat u samenwerkt met Nutsworld, uw partner voor eerlijke en heerlijke macadamianoten.