Whatsapp
For a fair and healthy living!

Hazelnoten specialist

Waar komen hazelnoten vandaan?

Hazelnoten komen oorspronkelijk uit Turkije. Bijna drie kwart van de totale wereldoogst komt hier vandaan. Net als de amandel groeien hazelnoten voornamelijk in gebieden rond de Middellandse Zee. Hierbij valt te denken aan Italië, Spanje en enkele Oost-Europese landen. De hazelnotenoogst vindt jaarlijks plaats in de maanden September en Oktober. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag nog steeds handmatig.

Waar gebruik je hazelnoten voor

Een ander gemeenschappelijk aspect wat hazelnoten met amandelen hebben is dat ze veelal in de bakkerij industrie gebruikt worden. Bedrijven gebruiken hazelnoten om verder te verwerken tot onder andere hazelnotenijs, hazelnoten crème en hazelnotenpasta. Verder komt de hazelnoot ook regelmatig voor in de notenmixen welke consumenten in de supermarkt kunnen kopen.

Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Hazelnoten

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2959 kJ Vitamine E 25,0 mg
Energiewaarde in kcal 717 kcal Koolhydraten 6,0 g
Verzadigde vetzuren 4,9 g Natrium 0,002 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 53,4 g Calcium 200 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 7,3 g Fosfor 300 mg
Voedingsvezel 8,2 g IJzer 3,0 mg
Eiwitten 14 g Jodium 17 µg
Vitamine B1 0,40 mg Kalium 600 mg
Vitamine B2 0,07 mg Koper 1,23 mg
Vitamine B6 0,250 mg Magnesium 154 mg
Vitamine C 6 mg Selenium 2 µg
Vitamine D 0 µg Zink 2,10 mg

Hazelnoten zijn meer dan alleen maar een veelzijdige en smakelijke snack. Ze zijn ook een belangrijk ingrediënt in tal van culinaire toepassingen en worden zeer gewaardeerd om hun voedzame eigenschappen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het belang van kwaliteitshazelnoten, en hoe u als horecaondernemer of voedselproducent kunt profiteren van het samenwerken met Nutsworld, uw betrouwbare hazelnootgroothandel en leverancier. We zullen ook de waarde benadrukken van eerlijke afkomst en het verkrijgen van hazelnoten tegen een goede prijs.

Waarom hazelnoten?

Hazelnoten zijn niet alleen heerlijk, maar ook uiterst gezond. Ze zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Dit maakt hazelnoten een populaire keuze voor mensen die een bewuste levensstijl volgen. Bovendien voegen ze een heerlijke knapperige textuur en een nootachtige smaak toe aan verschillende gerechten en snacks.

De rol van Nutsworld, uw hazelnoten specialist

Als het gaat om het inkopen van hazelnoten voor uw horecazaak of voedselproductiebedrijf, is het cruciaal om samen te werken met Nutsworld, uw hazelnoten specialist. Bij Nutsworld hebben we niet alleen diepgaande kennis van hazelnoten, maar ook toegang tot de beste bronnen en een scherp oog voor kwaliteit.

Waarom Nutsworld als uw specialist?

  1. Kwaliteit: Bij Nutsworld begrijpen we het belang van kwaliteit. We zorgen ervoor dat onze hazelnoten vers zijn, met een optimale smaak en textuur. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, omdat we weten dat dit essentieel is om uw klanten tevreden te stellen.

  2. Eerlijke afkomst: Nutsworld hecht waarde aan eerlijke afkomst. We streven ernaar om hazelnoten aan te bieden die op verantwoorde wijze zijn geteeld en geoogst, met respect voor mens en milieu.

  3. Diverse opties: Bij Nutsworld bieden we een brede selectie van hazelnoten, waaronder rauwe, geroosterde, gezouten en ongezouten varianten, evenals verschillende maten en verpakkingsopties. Dit stelt u in staat om de perfecte hazelnoten te vinden die aansluiten bij uw specifieke behoeften.

  4. Advies op maat: Ons deskundige team staat altijd klaar om u te voorzien van advies over de beste toepassingen van hazelnoten in uw gerechten of producten.

Hazelnoten voor de horeca met Nutsworld

Als horecaondernemer is het vinden van een goede hazelnootleverancier van groot belang. De kwaliteit van uw ingrediënten bepaalt immers de smaak en het succes van uw gerechten. Bovendien zijn hazelnoten een veelzijdige keuze voor uw menu.

Waarom zijn hazelnoten geschikt voor de horeca?

  1. Veelzijdigheid: Hazelnoten kunnen worden gebruikt in een scala aan gerechten, van salades en hoofdgerechten tot desserts. Ze voegen niet alleen smaak toe, maar ook een aantrekkelijke textuur.

  2. Gezondheidsbewustzijn: Steeds meer gasten zijn op zoek naar gezondere opties op het menu. Hazelnoten bieden een gezonde bron van voedingsstoffen en passen goed in een gezond menu.

  3. Geschiktheid voor allergievrije en vegan opties: Hazelnoten zijn van nature glutenvrij en kunnen worden gebruikt in allergievrije en veganistische gerechten, waardoor uw menu aantrekkelijker wordt voor een breder publiek.

Samenwerken met Nutsworld, uw betrouwbare groothandel

Als horecaondernemer is het ook belangrijk om hazelnoten in bulk te kunnen inkopen tegen een goede prijs. Nutsworld, uw betrouwbare groothandel, staat klaar om aan deze behoefte te voldoen.

Voordelen van samenwerken met Nutsworld:

  1. Kostenbesparing: Nutsworld biedt aantrekkelijke prijzen voor bulkbestellingen, waardoor u kosten kunt besparen op uw inkoop.

  2. Stabiliteit: We zorgen voor een constante voorraad, zodat u nooit zonder hazelnoten komt te zitten, zelfs niet tijdens drukke periodes.

  3. Efficiëntie: Door in bulk in te kopen bij Nutsworld, kunt u uw inkoopproces stroomlijnen en efficiënter maken.

Conclusie

Hazelnoten zijn niet alleen een smakelijke traktatie, maar ook een waardevol ingrediënt voor de horeca en voedselproductie. Het werken met Nutsworld, uw hazelnoten specialist en groothandel, die de nadruk legt op kwaliteit en eerlijke afkomst, is essentieel om de beste hazelnoten te verkrijgen voor uw gerechten of producten. Bovendien kunnen hazelnoten uw menu verrijken en aantrekkelijker maken voor gezondheidsbewuste gasten. Dus, als u op zoek bent naar hoogwaardige hazelnoten tegen een goede prijs, zorg er dan voor dat u samenwerkt met Nutsworld, uw partner voor eerlijke en heerlijke hazelnoten.