Whatsapp
For a fair and healthy living!

Cashew noten van eerlijke afkomst

Goede cashewnoten van goede afkomst kopen

Wij halen de noten uit Afrikaanse landen gezien de kwaliteit van deze noten vele malen hoger is dan de kwaliteit uit Vietnam & India. Door het gebruik van de Afrikaanse cashewnoten steunen we de lokale boeren en fabrieksmedewerkers die veelal de noten met de hand kraken.

Cashewnoten als ingrediënt

Cashewnoten kun je overal in terug vinden. Ze worden vaak in mixen gebruikt, zowel geroosterd als ingeroosterd. Daarnaast worden ze ook veel in de industriële industrie gebruikt als ingrediënt. De cashewnoot wordt gezien als de populairste noot.

Afkomst van de cashewnoot

De afgelopen jaren is de vraag naar cashewnoten intensief gestegen. Velen weten echter niet hoe deze noot groeit. De cashewnoot groeit onder de zogeheten “Cashewappel”. De cashewnoot is de vrucht van de appel.

Cashewnoten groeien met name in West-Afrikaanse landen, Mozambique, Tanzania, India en Vietnam. Landen waar cashewnoten in mindere mate groeien zijn Indonesië en Brazilië. En dat terwijl de noten afkomstig zijn uit het laatst genoemde land.

Er zijn twee oogst momenten per jaar van de cashewnoten, de noordelijke oogst en de zuidelijke oogst. De grens hierin is de evenaar. De appel waaraan de noot groeit wordt in lokale gebieden ook geconsumeerd, maar de houdbaarheid is dusdanig laag dat het niet mogelijk is deze te exporteren naar overige werelddelen voor consumptie.

Cashewnoten kopen in bulk of kleinverpakking voor horeca, restaurant en wederverkoop

Nutsworld is leverancier van een breed assortiment noten, zaden en zuidvruchten. Omdat we bij Nutsworld juist u het gemak en service willen verlenen die het prettig maakt om samen te werken bepaald u zelf de hoeveelheid (bulk, emmer, dozen of zakken in ieder gewenst gewicht). Wij werken niet met verplichte hoeveelheden of afname waardoor u altijd een passende bestelling kunt plaatsen. Wilt u een keer testen, proeven of afspreken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we laten u graag kennis maken onze kwaliteitsproducten waaronder de cashewnoten.

Verschillende soorten cashewnoten bestellen

  • Cashewnoten ongebrand
  • Gebrande cashewnoten
  • Gezouten cashewnoten
  • Ongezouten cashewnoten
  • Geroosterde cashewnoten
  • Cashewnoten gemalen in stukjes
  • Cashewnoten gruis
Neem contact op Of stuur een Whatsapp bericht

Voedingswaarde van Cashewnoten

Waarden Hoeveelheid per 100g Waarden Hoeveelheid per 100g
Energiewaarde in kJ 2552 kJ Vitamine E 1,9 mg
Energiewaarde in kcal 615 kcal Koolhydraten 20,8 g
Verzadigde vetzuren 8,8 g Natrium 0,010 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 30,6 g Calcium 44 mg
Meervoudig onverzadigde vetzuren 8,0 g Fosfor 607 mg
Voedingsvezel 3,8 g IJzer 6,7 mg
Eiwitten 21 g Jodium 2 µg
Vitamine B1 0,29 mg Kalium 682 mg
Vitamine B2 0,13 mg Koper 1,70 mg
Vitamine B6 0,195 mg Magnesium 269 mg
Vitamine C 0 mg Selenium 37 µg
Vitamine D 0 µg Zink 5,80 mg

Alles wat u moet weten over Cashewnoten

*Ontdek de gezondheidsvoordelen, herkomst, variëteiten en culinaire veelzijdigheid van cashewnoten.*

Cashewnoten zijn niet alleen een heerlijke en knapperige snack, maar ze bieden ook een schat aan voedingsstoffen en voordelen voor de gezondheid. Als groothandel in gedroogde vruchten, noten en zaden willen we u graag informeren over deze heerlijke noot en u laten zien waarom cashewnoten een onmisbaar product zijn in uw assortiment.

Voedingswaarde en Gezondheidsvoordelen van Cashewnoten

Cashewnoten zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamines, mineralen en gezonde vetten. Ze bevatten onder andere vitamine E, magnesium, en onverzadigde vetzuren, die bijdragen aan een gezond hart en een evenwichtige voeding. Bovendien kunnen cashewnoten helpen bij het handhaven van een gezond gewicht en de spijsvertering bevorderen dankzij hun vezelgehalte.

Teelt en oogst

Onze cashewnoten worden zorgvuldig geteeld en geoogst. Cashewbomen groeien voornamelijk in tropische klimaten, en de noten worden geoogst zodra ze volgroeid zijn. Tijdens het oogstproces worden de noten met de hand verwijderd, en de schil wordt verwijderd om de kenmerkende cashewnoot te onthullen.

Verschillende soorten cashewnoten

Bij onze groothandel vindt u een scala aan cashewnoten, waaronder geroosterde, gezouten, ongezouten, en biologische varianten. Zo kunnen uw klanten kiezen op basis van hun voorkeur en dieetwensen.

Culinaire toepassingen

Cashewnoten zijn niet alleen een geweldige snack, maar ook een veelzijdig ingrediënt in de keuken. Ze kunnen worden verwerkt tot romige cashewboter, toegevoegd aan salades voor extra crunch, of gebruikt in Aziatische gerechten voor hun karakteristieke smaak.

Waarom bij ons kopen?

Bij onze groothandel staan kwaliteit en klanttevredenheid voorop. We leveren cashewnoten van de hoogste kwaliteit, en onze uitgebreide selectie zorgt ervoor dat u aan de behoeften van al uw klanten kunt voldoen. Met snelle levering en concurrerende prijzen maken we uw inkoopproces zo eenvoudig en efficiënt mogelijk.

Kies voor de heerlijke en gezonde cashewnoten van Nutsworld groothandel en bied uw klanten een smaakvolle en voedzame traktatie die ze keer op keer zullen waarderen.