Whatsapp
For a fair and healthy living!

Hoe maak ik pindakaas?

Pindakaas is een geliefd en veelzijdig beleg dat in bijna elk huishouden te vinden is. Maar wist je dat je gemakkelijk je eigen pindakaas kunt maken? Zelfgemaakte pindakaas smaakt niet alleen veel lekkerder dan de winkelversie, maar het stelt je ook in staat om controle te hebben over de ingrediënten die je gebruikt. Bovendien kun je met zelfgemaakte pindakaas spelen met smaken en texturen om een perfecte spread naar jouw smaak te creëren. In dit artikel gaan we je laten zien hoe je zelf heerlijke pindakaas kunt maken.

Waarom Zou Je Zelf Pindakaas Maken?

 1. Versheid en Kwaliteit: Zelfgemaakte pindakaas bevat geen conserveermiddelen of kunstmatige toevoegingen, waardoor het gezonder is. Bovendien kun je verse, hoogwaardige ingrediënten gebruiken.

 2. Aanpassingsvermogen: Je kunt spelen met ingrediënten om je eigen unieke pindakaas te maken, zoals honing-pindakaas, kaneel-pindakaas, of zelfs pittige pindakaas.

 3. Milieuvriendelijk: Zelf pindakaas maken vermindert de behoefte aan plastic verpakkingen, wat bijdraagt aan een groenere levensstijl.

Ingrediënten die je nodig hebt

Om zelf pindakaas te maken, heb je slechts twee ingrediënten nodig:

 1. Pinda's: Je kunt zowel geroosterde als ongeroosterde pinda's gebruiken, afhankelijk van je voorkeur. Ongeveer 500 gram pinda's is genoeg voor een potje pindakaas.

 2. Optioneel: Zout en zoetstof: Voeg zout naar smaak toe voor een beetje pit en eventueel zoetstof zoals honing of ahornsiroop om de smaak te verfijnen.

Stappen om Zelf Pindakaas te Maken

 1. Pinda's Roosteren: Als je ongeroosterde pinda's gebruikt, rooster ze dan in een oven op 180 graden Celsius gedurende 10-15 minuten, of tot ze lichtbruin en geurig zijn.

 2. Blender/Krachtige Keukenmachine: Voeg de geroosterde pinda's toe aan een blender of keukenmachine. Je hebt een krachtige machine nodig om de pinda's tot een gladde pasta te verwerken.

 3. Blenden: Pulseer de pinda's tot ze beginnen te breken. Schraap indien nodig de zijkanten van de blender schoon om gelijkmatig te mixen.

 4. Toevoegen van Smaakstoffen: Voeg zout en zoetstof toe naar smaak. Begin met kleine hoeveelheden en proef tussendoor om de gewenste smaak te bereiken.

 5. Gladde Pindakaas: Blijf de pinda's blenden tot je een gladde pindakaas krijgt. Dit kan enkele minuten duren.

 6. Opslaan: Bewaar je zelfgemaakte pindakaas in een luchtdichte pot in de koelkast. Het blijft ongeveer twee weken vers.